Madárhegy épületei: modern, minimál és mediterrán stílus

Kevés olyan városrész van, ahol viszonylag kis területen olyan sok minimál stílusú modern társasház épül, mint Madárhegyen. Talán épp ez az egyik csábító erő annak  mai fiatalosan gondolkodó, családot alapító nemzedéknek, akik megfelelő környezetet keresnek  a szabad gondolkodásuknak pihenőidőben is.

Mi is a  minimál stílus alapvető filozófiája?

Alapvetően  az., hogy a tér szolgálja az embert. Jellegzetessége a különböző funkciójú terek egybenyitása. A bútorok egyszerűek, a kárpitozásuk mint a nélküliek vagy egyszerűen mutatósak  és komoly minőséget képviselnek.
Az épületek formáját és a tárgyakat  szimmetrikusan, egy meghatározott ritmusban helyezik el. A fémet kombinálják a meleg földszínekkel.

 

Hatalmasnak  tűnő  terek, sötét- világos kontrasztok,  és padlótól általában a plafonig tartanak az ablakok. Tehát abszolút  jellegzetesség a nagy üvegfelület is és hogy nincsenek térben határok.
A napjainkban oly divatos minimalizmus alapja a majd egy évszázada kialakult Bauhaus volt.
Az igazi  minimál stílus berendezései általában igen drágák pedig sokszor igen egyszerűnek tűnik  a kinézetük..

Ezt az építési stílus főként azok választják, akiknél nem annyira a pénz számít a kivitelezésnél.
Ez nem jelenti azt, hogy egy minimál házat csak drágán lehet létrehozni, de tény, hogy ezek a házak már méretük miatt sem olcsóak, mivel legalább 150-200 nm-es egy minimál  családi ház alsó határa, mely megfelel a stílusjegyeknek.